vizija

Home / vizija

Misija i vizija Škole brzog čitanja i mudrog učenja jest da polaznici uče radije, brže i svrsishodnije, a da pri tom sve što nauče mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama školovanja, na poslu i u svakodnevnom životu. Jednom riječju, u Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvijamo tzv. “learnability”, odnosno kapacitet za funkcionalno učenje.

Idealni polaznici ovog programa su pametna, ali pomalo “lijena” djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina Škole brzog čitanja i mudrog učenja jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – ova Škola će ih naučiti kako da s manje potrošenog vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze. Naravno, naši polaznici su i svi odrasli te studenti – posebno oni u “krizi”, kao i svi odrasli koji žele proširiti svoj kapacitet za funkcionalno učenje.

Sve tehnike kojima učimo u sklopu Škole brzog čitanja i mudrog učenja imaju zadatak aktivirati obje moždane hemisfere čime je moguće riješiti i standardne probleme u čitanju te generalno učenju: slabu koncentraciju, slabo ili sporo razumijevanje, nedovoljno pamćenje, nedostatak vremena, lako gubljenje motivacije ili preosjetljivost na vanjske podražaje.

sl_SISLO