MLAĐI OSNOVNOŠKOLCI

Home / MLAĐI OSNOVNOŠKOLCI

U radu s djecom školskog uzrasta uočili smo jedan općenito negativan trend. Sve češće srećemo roditelje koji – s dozom zabrinutosti – govore o poteškoćama s kojima se njihovo dijete suočava u nižim razredima osnovne škole. Kako je preduvjet za upis u obrazovni program Brzo čitanje i mudro učenje taj da dijete zna tečno čitati kako bi moglo savladati napredne tehnike čitanja, ali i ostale tehnike koje čine ovaj obrazovni program, razvili smo i od siječnja 2020. uveli u naše Škole jedan potpuno drugačiji obrazovni program – namijenjen isključivo mlađim osnovnoškolcima (1.-3. razred OŠ) – pod nazivom Mudro učenje – od prvog koraka.

Osnovni cilj obrazovnog programa Mudro učenje – od prvog koraka jest poticanje razvojnih sposobnosti djece ranog školskog uzrasta, kao i pomoć u savladavanju poteškoća u učenju – čitanja, pisanja, računanja, organizacije i izdvajanja bitnih elemenata iz gradiva, usmenog izražavanja te razvoja samopouzdanja kod djece. Naš zadatak je aktivirati kapacitete za učenje kod djece, pri čemu su u fokusu sve stvari koje djeca tog uzrasta mogu savladati, te kroz pozitivne interakcije obnoviti i obogatiti životna iskustva o prostoru, vremenu, o drugome, o sebi, o odraslima, o školi, o životu.

Aktivnosti u sklopu obrazovnog programa Mudro učenje – od prvog koraka organizirane su u grupama do najviše 12 polaznika, poštujući individualne kapacitete svakog polaznika, te se prilagođavaju individualnim karakteristikama učenika kako bi se podigla razina njihovog osobnog postignuća. Naš stručni tim sastoji se isključivo od certificiranih nastavnika za ovaj obrazovni program, koji uz to imaju afiniteta i iskustva u radu s djecom. Program obuhvaća 64 školska sata koji čine obrazovni program koji traje osam mjeseci.

hrCRO