KONCEPT

Home / KONCEPT

Šola hitrega branja in modrega učenja je mednarodni izobraževalni sistem, namenjen otrokom predšolske in šolske starosti, študentom ter vsem odraslim, ki želijo na zanimiv način, z manj truda in vloženega časa doseči boljše rezultate v šoli, na fakulteti in v službi ter v vsakdanjem življenju.

V okviru Šole hitrega branja in modrega učenja izvajamo več izobraževalnih programov: Posebej zasnovan program za predšolske otroke – »Vzpon v modro učenje«, nato program »Modro učenje – od prvega koraka«, namenjen učencem prvega in drugega razreda osnovne šole ter naš večkrat nagrajeni izobraževalni program »Hitro branje in modro učenje«, namenjen osnovnošolcem, dijakom in vsem ostalim, ter Klub modrih učenjakov – namenjen vsem, ki so zaključili izobraževalni program»Hitro branje in modro učenje«. Imamo dolgoletne izkušnje pri sodelovanju s podjetji in izvajamo izobraževalni program "Hitro branje in modro učenje" prilagojen potrebam velikih in malih podjetij. “Brzo čitanje i mudro učenje”. Imamo višegodišnje iskustvo u radu s tvrtkama te provodimo obrazovni program “Brzo čitanje i mudro učenje” prilagođen potrebama velikih i malih tvrtki.

Celoten koncept je pravzaprav narejen z eno samo idejo, ta pa je FUNKCIONALNO UČENJE- pri otrocih in odraslih, ki dosega maksimalno povečanje samozavesti in motivacije naših udeležencev skozi učenje in osvajanje cele vrste tehnik, ki širijo zmožnost funkcionalnega učenja, torej osredotočene sposobnosti, da si zapomnijo točno tisto, kar je potrebno. Skozi program šole učence učimo več tehnik hitrega branja, tehnik organiziranja gradiva in iskanja bistva, več tehnik pomnjenja in predstavitvenih tehnik, ki se jim v klasičnem izobraževalnem sistemu posveča malo ali nič pozornosti.

Šola hitrega branja in modrega učenja je dobitnica mednarodne nagrade za prispevek k izobraževanju v letih 2019, 2020 in 2021 ter je od leta 2020 tudi lastnica Certifikata franšizne odličnosti, ki ga izdajata Hrvaško združenje za franšizno poslovanje in Evropski franšizni inštitut in ki potrjuje evropske standarde kakovosti in odličnosti Šole hitrega branja in modrega učenja.

sl_SISLO